Hírek

Több ezer processzort és több terabájt memóriát vetünk be a koronavírus elleni küzdelemre

Lovas Róbert, a SZTAKI igazgatóhelyettese a SZTAKI és a Wigner FK közös felajánlásáról beszélt az M1 Ma reggel című műsorában: több ezer processzort és több terabájt memóriát vetünk be a koronavírus elleni küzdelemre. Első lépésben csatlakoztunk a Folding@Home projekthez, és magyar kutatók jelentkezését is várjuk a covid19@cloud.mta.hu címen.

A videó ide kattintva megtekinthető. (https://hirado.hu/videok/jelentos-magyar-segitseget-kap-a-koronavirus-kutatasa/#)

Dátum: 2020. 03. 30.

COVID-19 hirdetmény

A SZTAKI (Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet) és a Wigner Fizikai Kutatóközpont (Wigner FK) felajánlja az MTA Cloud felhővel integrált saját számítási felhőjének több ezer processzort és több terabájt memóriát számláló számítási kapacitását az új koronavírus (SARS-COV-2) okozta járvány (COVID-19) elleni küzdelemre.

Dátum: 2020.03.27.

Sikeres "Keras/Tensorflow az MTA cloud-on" tanfolyamot tartottunk

2019. október 29. -én sikeres Keras/Tensorflow az MTA cloud-on tanfolyamot tartottunk az MTA Cloud jelenlegi és jövőbeli felhasználóinak a PERL labor munkatársai szervezésével. Az érdeklődők a Keras és Tensorflow eszközök bemutatása után, közös feladatmegoldásban vettek részt amely kódot az MTA Cloud-ban futtattak az erre a feladatra felállított környezet segítségével. A regisztráció pillanatok alatt betelt és a 33 részvevőből, 29-en adtak visszajelzést a tanfolyam hasznosságával kapcsolatban, 8,9-es átlagban.

Dátum: 2019. 11. 04.

Sikeres mesterséges Intelligencia (MI) tanfolyamot tartottunk kutatóknak

A SZTAKI nemcsak üzemelteti a kutatói közösségnek szánt felhőt, hanem segít is, ha valaki nem ért a technológiához, de felismerte, hogy kutatásához felhőre vagy akár mesterséges intelligenciára lenne szüksége.

A SZTAKI és a Wigner Kutatóintézet közösen működteti az Eötvös Lóránd Kutatóhálózat (ELKH) kutatóinak szánt, OpenStack-alapú MTA Cloud kutatási felhőt, amelyen 2016 októberi indulása óta 104 projektet futtattak a kutatók. 

Megalakult a HRDA

Kedves MTA Cloud felhasználók!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy megalakult az RDA (Research Data Alliance - https://www.rd-alliance.org/ ) magyarországi szervezete HRDA (Hungarian RDA) névvel. Célja a kutatási adatok minél szélesebb körű elérését biztosítani és az ehhez szükséges szabványok hazai bevezetését előmozdítani. Részletek a HRDA web lapján: http://hrda.hu/

Datum: 2019. 10. 02.

Két egynapos ingyenes MI tanfolyam az MTA Cloud jelenlegi és leendő felhasználói számára

A mesterséges intelligencia megoldások egyre népszerűbbek a különböző kutatási területeken. Az MTA Cloud csapat tagjai pedig azért dolgoznak, hogy a felhasználóink minél hatékonyabban használhassák az MTA Cloud által nyújtott IaaS és PaaS szolgáltatásokat a legmodernebb ML szoftverek által. Ezért az MTA Cloud csapata két egynapos ingyenes MI tanfolyamot hirdet meg az MTA Cloud jelenlegi és leendő felhasználói számára. Mindkét tanfolyam ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Elérhető a TensorFlow, Keras, Jupyter Notebook GPU stack útmutató

Ez a bemutató egy olyan virtuális gépnek a kiépítését mutatja be az Occopus orkesztrációs eszköz használatával, amely integrálva van a TensorFlow, Keras és Jupyter Notebook rendszerekkel, amely kihasználja az MTA Cloudban igényelhető Nvidia GPU kártya erejét és gyorsaságát.

Az útmutató az alábbi linken érhető el:

https://cloud.mta.hu/tensorflow-keras-jupyter-notebook-gpu-stack