Apache Spark klaszter Python stack-el

Ez a bemutató áttekintés ad arról, hogy hogyan lehet létrehozni egy skálázható Apache Spark infrastruktúrát az Occopus eszköz segítségével. Az Apache Spark egy gyors és általános célú klaszter keretrendszer. Magas szintű API-kat biztosít Java, Scala, Python és R programnyelvekhez. Továbbá számos magas szintű eszközt támogat, többet között a Spark SQL-t a strukturált adatfeldolgozáshoz, MLlib-et a gépi tanuláshoz, GraphX-et a gráf feldolgozáshoz, és Spark Streaming-et a nagy mennyiségű adatok valós idejű feldolgozásához. További információkért látogasson el az Apache Spark hivatalos weboldalára.

Az Apache Spark klaszter a HDFS-el (Hadoop Distributed File System) együtt a Big Data és a a gépi tanulási alkalmazások egyik legfontosabb eszköze, amely lehetővé teszi a nagy adatállományok párhuzamos feldolgozását több virtuális gépen, amelyek a Spark Workerek. Azonban, egy Spark klaszter létrehozása a HDFS-el a felhőben nem egyszerű, a felhő rendszerek és az Apache Spark architektúrájának mély ismeretét igényli. Azért, hogy a kutatókat megóvjuk ettől a munkától, létrehoztuk és közzétettük azokat a szükséges infrastruktúra leírókat, amelyek segítségével az Occopus automatikusan építi a Spark klasztert, a felhasználó által megadott Workerek számával. A Spark egy "MLlib" nevű speciális könyvtárat biztosít a gépi tanulási alkalmazások támogatására. Hasonlóképpen, az R-orientált Spark környezethez, kifejlesztettük az infrastruktúra-leírókat a gépi tanulási környezet létrehozásához a felhőben. Itt, a programozási nyelv a Python és a felhasználói programozási környezet a Jupyter Notebook. A teljes gépi tanulási környezet a következő összetevőkből áll: Jupyter, Python, Spark és HDFS. Ezt a gépi tanulási környezetet az Occopus automatikusan építi ki és a Spark Workerek számát a felhasználó határozhatja meg.

Ez a bemutató egy teljes Apache Spark infratstruktúrát hoz létre, amely integrálva van a HDFS, a Python és a Jupyter Notebook-al. Tartalmaz egy Spark Master csomópontot és Spark Worker csomópontokat, amelyek számát felfelé vagy lefelé lehet skálázni.

 

Frissítés / Update:

Infrastruktúra leírók MTA Cloud - Microsoft Azure hibrid felhőhöz demonstrációs jelleggel /
Infrastructure descriptors for the MTA Cloud - Microsoft Azure hybrid cloud for demo purposes only

Letöltés a repozitóriumból / Download from the repository

 

Használati és telepítési útmutató: